‹ Livius Nieuwsbrief - Juli 2018Livius Nieuwsbrief - Augustus 2018 ›
Het einde van internet?
Gepubliceerd op 04-07-2018

Zoals eerder deze week is aangekondigd zijn al onze afbeeldingen, ondanks dat het grootste gedeelte van onszelf is, geblokkeerd. Van verschillende kanten hebben we reacties gekregen dat dit toch wel een zeer drastische maatregel is.

Onze website probeert zo goed mogelijk gratis informatie te verstrekken over alles wat met de Bijbel, het christendom en jodendom te maken heeft. Dit proberen we ze nauwkeurig mogelijk te doen door de content te onderbouwen met beeldmateriaal en het citeren van de bronnen. Toch lijkt het erop dat binnenkort we dit niet meer kunnen en mogen doen omdat er steeds meer wetgeving komt die dit verbiedt. Hieronder een aantal voorbeelden:

We kunnen deze lijst met nog vele andere zaken aanvullen, maar we zijn een kleine groep vrijwilligers die tientallen jaren vol overgave geprobeerd hebben om jullie zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijk van informatie te voorzien, en hebben ons nooit bezig gehouden met de mogelijke toekomstige wetgeving. Als een vrijwilliger een foto, door hemzelf gemaakt, of een zelfgeschreven artikel plaatste, gingen we ervan uit dat hij hiermee ook toestemming gaf dat het geplaatst mocht worden. Nu blijkt dat hiervoor eerst allerlei verklaringen moeten worden ondertekend om ons te vrijwaren van mogelijke juridische vervolging omdat ‘vermeende rechthebbenden’ geld willen zien.

We hopen dan ook dat dit soort EU-wetgeving wordt teruggedraaid of wordt veranderd in echte wetgeving die zorgt dat encyclopedische websites niet worden gecensureerd en de bewijslast bij de klager komt. Gebeurd dat niet dan vrezen we dat dit niet alleen het einde is voor onze website, maar ook voor het grootste deel van het huidige internet en de vele digitale media.


Tags: Website news

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Korting op je studieboeken