Judea (woestijn v.)
יְהוּדָה H3063 "Juda (persoon), Juda (koninkrijk), Juda (Leviet), Juda (musicus), Juda (priester), Juda (stam), Juda",

Zie ook: Judea, Woestijn,

In de Judea woestijn, vond de verzoeking van Jezus plaats (Mat 4:1ev). In het Oude Testament wordt deze woestijn alleen in de Psalmen (Ps. 63:1) genoemd, als David op advies van de profeet Gad was gevlucht voor Saul (cf. 1 Sam. 22:5).

Inhoud

Geologie

Kalkrotsen

Hoewel minder ruig als de andere woestijnen, is het een zeer interessant gebied. Grote delen worden ook vandaag de dag nog bewoond door bedoeïenen, waaruit blijkt dat er voldoende voedsel aanwezig is. Het grootste gedeelte bestaat uit een kalkachtig gebied, waar ze via verschillende methoden relatief gemakkelijk water kunnen verzamelen.

Zoutrotsen

Meer naar het oosten is het een stuk troostelozer en men kan daar rotsformaties vinden die (bijna) geheel uit zout bestaan. Door wegstromend water ontstaan er grotten die zeer koud aanvoelen (zout heeft een hydrologische werking), het is beslist de moeite om in zo’n grot te kruipen om even af te koelen nadat je een tijd in de hitte hebt gelopen.


Flora

Qua flora zijn er veel verschillende soorten, in de “vruchtbare” gebieden kun je in het regenseizoen gras vinden, cyclamen, lelies, vogelmelk, verschillende soorten papavers en klaprozen. Terwijl in het wat ruigere gedeelte met name allerlei soorten distels, en natuurlijk het kappertje te vinden is. Als je hiervan wilt genieten dan moet je in maart dit terrein bezoeken, want dan staat alles in bloei. Een paar weken later is alles uitgebloeid en is het een troosteloze aanblik.


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!